Start od the content

Objectives and competences

Objectius formatius

El títol de Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària (GEAA) habilita per a l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Agrícola en les seues diferents especialitats.

Especialitats
  • Producció Agrària (PA)

  • Hortofructicultura i Jardineria (HJ)

  • Indústries Agràries i Alimentàries (IAA)

  • Enginyeria Rural i Ambiental (ERA)


Els objectius formatius de la titulació fan possible que el Graduat en Enginyeria Agrària i Alimentària assoleixi les capacitats (competències) que, depenent de l'especialitat, s'atribueixen als diferents perfils professionals de l'Enginyer Tècnic Agrícola (ETA).   
  • Especialitat en Producció Agrària: atribucions d'ETA en explotacions agropecuàries

  • Especialitat en Hortofructicultura i Jardineria: atribucions d'ETA en hortofructicultura i jardineria

  • Especialitat en Indústries Agràries i Alimentàries: atribucions d'ETA en indústries agràries i alimentàries

  • Especialitat en Enginyeria Rural i Ambiental: atribucions d'ETA en mecanització i construccions rurals



Competències

La formació adquirida en el grau donarà capacitació professional als titulats, que podrà ser complementada i ampliada en mestratges d'especialització.

Competències generals:

  • Capacitat per a la preparació i la redacció de projectes agraris, de desenvolupament rural i estudis d'impacte ambiental en diferents àmbits: producció agrícola i ramadera, indústria agroalimentària i jardineria i paisatgisme.

  • Capacitat per a la direcció i l'execució de les obres d'enginyeria pròpies dels projectes agraris.

  • Capacitat per a la direcció i la gestió d'explotacions agrícoles i ramaderes, indústries alimentàries i espais verds urbans i/o rurals, juntament amb l'aplicació de noves tecnologies i els processos de qualitat, traçabilitat i tècniques de màrqueting i comercialització més adequats.

  • Capacitat per a l'anàlisi econòmica i l'estudi d'inversions en el sector agrari.

  • Capacitat de lideratge i comunicació per a la transmissió de coneixements i habilitats al sector.

  • Capacitat de resolució de problemes amb iniciativa i propostes creatives, metodologia i utilitzant un raonament crític.

  • Capacitat per desenvolupar les activitats relacionades amb les explotacions agràries, les indústries agroalimentàries i els espais verds, des del compromís amb l'entorn social i assumint les necessitats actuals de preservació del medi ambient.

  • Capacitat per al treball en equips multidisciplinaris i multiculturals.

  • Capacitat per a la correcta expressió oral i escrita.

  • Capacitat i domini d'una llengua estrangera.

  • Capacitat i domini de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Competències específiques:

Producció Agrària (PA)

  • Coneixement i ús de les tecnologies de la producció vegetal. Sistemes de producció i explotació. Protecció de cultius. Cultius herbacis. Genètica i millora vegetal. Agroenergètica.

  • Coneixement i ús de les tecnologies de la producció animal. Anatomia i fisiologia animal. Sistemes de producció, protecció i explotació animal. Genètica i millora animal.

  • Coneixement i ús de l'enginyeria aplicable als processos de producció agrària. Tecnologia i sistemes de reg. Construccions agropecuàries. Equips i instal·lacions agropecuàries.

Hortofructicultura i Jardineria (HJ)

  • Coneixement i ús de les tecnologies de la producció hortofructícola. Propagació i producció hortícola, fructícola i ornamental. Protecció de cultius. Genètica i millora vegetal.

  • Coneixement i ús de l'enginyeria aplicable en les explotacions hortofructícoles i els espais verds. Tecnologia i sistemes de reg. Obres i infraestructures. Equips i instal·lacions per a l'hortofructicultura.

  • Coneixement i ús de les tècniques de planificació territorial i de gestió del medi ambient i del paisatge. Legislació mediambiental. Hidrologia. Ordenació del territori. Restauració ambiental i paisatgística.

Indústries Agràries i Alimentàries (IAA)

  • Coneixement i ús de l'enginyeria i la tecnologia dels aliments. Operacions bàsiques en aliments. Processos en les indústries agroalimentàries. Qualitat i seguretat alimentària. Anàlisi d'aliments. Traçabilitat.

  • Coneixement i ús de l'enginyeria de les indústries agroalimentàries. Equips auxiliars en la indústria agroalimentària. Automatització i control de processos. Construccions i instal·lacions agroindustrials. Gestió de residus.

Enginyeria Rural i Ambiental (ERA)

  • Coneixement i ús de les tecnologies de la producció vegetal i animal. Producció i protecció de cultius. Producció i protecció animal.

  • Coneixement i ús de les aplicacions agràries de l'enginyeria rural. Regs i instal·lacions. Infraestructures i construccions agràries. Mecanització i agricultura de precisió.

  • Coneixement i ús de les aplicacions agràries de l'enginyeria ambiental. Energies renovables i eficiència energètica. Tractament i gestió d'aigües i residus. Gestió ambiental i avaluació d'impactes.



Sortides professionals

  • Empresa privada: gestió tècnica d’explotacions agrícoles i ramaderes, tècnic d’empreses de serveis agraris (material vegetal, adobs, productes fitosanitaris, regs, equips i maquinària agrícola, instal·lacions, informàtica agrària), indústria agroalimentària.

  • Administració pública: unió europea, estat, comunitats autònomes, ajuntaments.

  • Exercici lliure de la professió: assessoria, consultoria, peritacions, direcció d’obres, estudis d’impacte ambiental, estudis de seguretat i salut laboral, projectes agraris.

  • Docència i investigació: universitat, centres d'ensenyament secundari, centres de recerca.